Discreet en hygienisch op afstand communiceren met de draadloze Axitour audio-oplossingen en systemen voor de logistiek en zorg

In bepaalde werksituaties, werkomgevingen of werkprocessen is het belangrijk of zelfs noodzakelijk om op afstand met elkaar te kunnen communiceren. Door het type werk, de setting of hygiëne restricties is het niet altijd mogelijk om elkaar face-to-face (toe) te spreken. Dit kan ook het geval zijn vanwege hygiëneprotocollen, in het geval van een virusuitbraak, zoals bij het Coronavirus. In dit soort situaties, waarop alleen op gepaste afstand en op een discrete manier met elkaar gecommuniceerd mag worden, biedt het AXIWI communicatiesysteem uitkomst.

Hulp Nodig?

Neem direct contact op met onze

Klantenservice!

Tel: +31(0)180 691 400

E:mail: info@axitour.eu

Door de hevige en wereldwijde uitbraak van Corona is een groot deel van de economie stil komen te liggen. Anderzijds is er grote druk komen te staan op vitale processen in Nederland zoals bijvoorbeeld de zorg en voedselindustrie. In deze processen is goede en duidelijke communicatie essentieel maar niet gemakkelijk omdat we ‘op afstand’ met elkaar moeten communiceren in verband met besmettingsrisico’s.

Op deze webpagina vindt u meer informatie hoe AXIWI kan faciliteren met duidelijke draadloze ‘communicatie op afstand’ in de zorg, logistiek, transport en bij de productie in fabrieken. Wij denken graag graag mee om een passende oplossing te vinden voor uw communicatie-uitdagingen.

axiwi-headset-noise-reduction-29-db

Logistiek, transport en distributiecentra

Er staat een enorme druk op de vitale processen zoals bijvoorbeeld de zorg en de voedselindustrie. Het is belangrijk dat de toevoer van de benodigde producten blijft functioneren. Dit vraagt om goede gestructureerde werkprocessen. Het is belangrijk dat de mensen die hierin werken zo veilig en hygiënisch mogelijk te werk gaan. Veilig in de zin dat er druk komt te staan op de werkprocessen én hygiënisch door op minimaal 1,5 meter van elkaar te werken. In het gehele logistieke proces kunnen de draadloze AXIWI communicatiesystemen bijdragen aan goede en efficiënte groepscommunicatie.

In de distributiecentra van supermarkten kun je samenwerkende teams en heftruckchauffeurs uitrusten met AXIWI. Bij transport zou je tijdens het laden en lossen van producten teams kunnen laten samenwerken met de headsets. In de supermarkt draagt het gebruik van draadloze communicatiesystemen ook bij aan het veilig en efficient ‘op afstand’ met elkaar samenwerken. Zo communiceert de servicebalie snel met de kassamedewerkers als er vragen of problemen zijn en kan de teamleider in de winkel de magazijnmedewerker op de hoogte stellen van lege schappen. Zo kan het magazijn ervoor zorgen dat die producten met prioriteit de winkel in gebracht worden. En alle communicatie volgens de hygienevoorschriften; ‘op afstand’ communiceren was nog nooit zo duidelijk.

Met de communicatie-oplossingen van AXIWI zorg je ervoor dat het personeel gemakkelijk en draadloos met elkaar kan communiceren en de chaos de baas is. Dat werkt prettig, duidelijk en op (gepaste) afstand van elkaar; conform de Corona-protocollen.

breve-tuinhout-axiwi-communicatie-systeem-rivm-richtlijn-1-5-meter-header

Brevé Tuinhout communiceert met AXIWI efficiënt volgens 1,5 meter RIVM-richtlijn

“De mogelijkheid voor het instellen van meerdere radiokanalen zorgt ervoor dat medewerkers van de machinale houtproductie snel op de hoogte zijn van de benodigde productspecificaties. Ook de verkoopafdeling kan contact hebben met de werf om te bepalen waar een bepaald pak bewerkt hout terug te vinden is. De kwaliteit van de headsets en goede gehoorbescherming zorgen voor het welzijn van onze medewerkers en nog beter kwaliteit van de bestaande werkprocessen.”

Productie fabrieken

De voedselindustrie draait momenteel op volle toeren om de supermarkten, vanuit de fabrieken, te kunnen bevoorraden. In de fabrieken dient ook conform de Corona-protocollen, met 1,5 meter afstand tussen het personeel, gewerkt te worden. Daarnaast wordt er in fabrieken vaak veel geluid geproduceerd door de machines, dat zeer luidruchtig kan zijn. Dit maakt het communiceren er onderling niet gemakkelijker op. Diverse fabrieken gebruiken de AXIWI communicatiesystemen al om onderling gemakkelijk en draadloos met elkaar te communiceren. Ook worden hier onze rondleidingsystemen gebruikt, i.v.m. het geluid, om relaties en partners rond te leiden. Lees hierover in de referentie onderaan deze pagina.

SanoRice communiceert Coronaproof: opleiders coachen ‘trainees’ in productieomgeving met AXIWI

Sanorice-AXIWI-headsets-communicatie-opleider-coach-productie-omgeving

Ondersteuning met duidelijke draadloze communicatie voor medische processen ziekenhuis

Door de uitbraak van het Corona virus is de druk op de zorg en daarmee op ziekenhuizen enorm toegenomen. De ziekenhuizen worden in rap tempo omgebouwd om het toenemende aantal Coronapatienten te behandelen. De communicatie met Corona-patiënten is anders omdat zij een zeer besmettelijk virus met zich meedragen. Om ze te behandelen en verplegen wordt gebruik gemaakt van dure isolatiematerialen voor de verpleging. Iedere keer als een verpleger bij de patiënt in de quarantaineruimte is geweest, worden deze materialen weggegooid. Dat is kostbaar en zonde van het schaarse isolatiemateriaal. Daarom willen ziekenhuizen patienten, die een verdenking of een bewezen besmetting hebben van het Corona virus, zoveel mogelijk op afstand behandelen. Daarom vragen ziekenhuizen om babyfoons en andere communicatie-oplossingen om op afstand te kunnen communiceren met de patient. Uiteraard kan het AXIWI communicatiesysteem, afhankelijk van de exacte situatie, hier ook uitkomst in bieden. Met de draadloze verbinding tussen twee units kan via de Push-to-Talk functie op afstand met elkaar contact gehouden worden, net zoals bij een Walkie Talkie of telefonische verbinding maar dan gemakkelijker. Uiteraard kan AXIWI in diverse andere zorg gerelateerde situaties ondersteunen bij medische werkprocessen.

Deze bedrijven gingen u voor: 

Axitour biedt HAK flexibiliteit en efficiëntie in rondleidingen
HAK is een groot bedrijf in de voedingsindustrie dat al zo’n 15 jaar rondleidingen geeft door zijn fabriek. Zij maken sinds kort gebruik van het AT-300 Axitour communicatiesysteem. Zij gebruiken het systeem om de groep toe te spreken die rond geleid wordt. Door het systeem kan HAK efficiënter haar rondleidingen verzorgen.
“We zijn zeer tevreden over het communicatiesysteem, maar vooral zijn wij blij met de contacten met Axitour, met hun klantvriendelijkheid, het meedenken in oplossingen en hun servicegerichtheid.” – Corrine den Dekker, HAK
Pepsico tevreden met interactief AXIWI communicatiesysteem
Sinds september 2017 gebruikt de productievestiging Zeebrugge gebruik van het AXIWI duplex communicatiesysteem. Zij gebruiken dit systeem voor interne rondleidingen die ondersteuning bieden aan hun eigen cursussen en opleidingen. Zij hebben gekozen voor het duplex AXIWI systeem omdat je met meerdere mensen tegelijk kan praten. Dit is erg handig omdat je op deze manier vragen kan stellen en behandelen tijdens de tour.
“Alles werd perfect geleverd. Wij willen Axitour bedanken voor de deskundige uitleg en hulp bij levering. Wij kunnen dit communicatiesysteem alleen maar aanbevelen.” – Dirk Frank, Pepsico Groep
Den Ouden Groep kiest voor Axitour AT-300 communicatiesysteem
Den Ouden Groep is een internationaal servicegericht familiebedrijf uit Schijndel met ca. 180 mederwerkers. Hun werkzaamheden bestaan uit het realiseren van civiel- en cultuurtechnische werken en zochten een communicatiesysteem voor een nieuwe locaties om demonstraties te geven. Met het Axitour AT-300 communicatiesysteem kunnen zij nu zonder enige ruis of hinder de demonstraties geven.
“Het Axitour AT-300 communicatiesysteem voldeed aan al onze wensen, de reacties waren lovend en wij kunnen dit systeem dan ook van harte aanbevelen.” – Den Ouden Groep
Het Axitour AT-200 audio communicatiesysteem ingezet tijdens de Nacht van Kunst en Kennis
De Nacht van Kunst & Kennis is het grootste kunst- en wetenschapsfestival van Zuid-Holland. Voor de vierde editie werd er een audiotour georganiseerd die bezoekers konden volgend tijdens het evenement. Zij konden luisteren naar een podcast die was gemaakt van één van hun locaties. Het Axitour AT-200 was hier uitermate geschikt voor. Dit systeem is gebruiksvriendelijk en word aangeleverd met hoofdtelefoon.
“We zijn erg tevreden over de diensten die Axitour ons heeft geleverd en zouden hier in de toekomst zeker weer gebruik van maken.”
De Nacht van Kunst & Kennis

Verkoop en verhuur communicatiesystemen

Verkoop

 

Verhuur

 

 De voordelen van Axitour

  • Verkoop én verhuur
  • Advies van specialisten
  • Voor grote én kleine events
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Altijd bereikbaar
  • Diverse en veilige betaalmogelijkheden
  • De koffie staat klaar in onze showroom
  • De klantenservice helpt u graag!

Klantenservice

Heeft u een vraag? Wij zijn er graag voor u.

Direct een antwoord? Bel ons tussen 8:15 en 17:15 via: +31 (0)180 – 691 400.

Mobiel: 06 14 16 45 02 (buiten kantoortijden)

Mail ons: info@axitour.eu en we zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

axitour-klantenservice